De ce avem nevoie de fibre?

Realitatea o demonstreaza: avem nevoie de suplimente cu fibre in fiecare zi. Obiceiurile alimentare ale consumatorului modern arata un deficit major in aportul de fibre obtinut din dieta obisnuita. Astfel isi fac loc suplimentele cu fibre, care devin o necesitate zilnica si o metoda binevenita de a-i furniza digestiei combustibilul de care are nevoie pentru a functiona perfect in fiecare zi.

Despre beneficiile fibrelor se vorbeste tot mai des astazi, din ce in ce mai multe studii demonstrand efectele lor cruciale in buna functionare a organismului.

Insa putina lume intelege de ce organismul are nevoie de aceste substante pentru a functiona optim in fiecare zi. Organismul nostru nu produce suficiente enzime care sa “sparga” alimentele si sa le digere, insa anumite tipuri de bacterii reusesc acest lucru. Se pare ca fibrele pe care le ingeram din alimente si suplimente hranesc miliardele de bacterii din intestine.Dupa ce nutrientii din hrana sunt metabolizati, fibrele ajuta reziduurile alimentare si toxinele sa fie transportate mai usor afara prin tractul intestinal. Iar un aport corect de fibre contribuie la mentinerea unei flore intestinale corecte si, prin urmare, la o digestie sanatoasa.

Fibrele se gasesc doar in produse de origine vegetala. Toata lumea le lauda si le promoveaza, insa de cele mai multe ori, nu putem procura toata doza zilnica recomandata doar din alimentatie. Aici intervin suplimentele pe baza de fibre. 

Principalul rol al fibrelor ramane reglarea digestiei, insa poate avea si alte beneficii pentru organism:

  •       Mentinerea unui nivel optim de colesterol

  •       Mentinerea unei greutati corespunzatoare

  •       Reglarea glicemiei in sange

  •       Combaterea constipatiei 

Administrate intre mese, fibrele  ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, controland astfel apetitul si pofta de dulce, precum si aportul caloric. Contribuind si la mentinerea unui nivel normal de zahar in sange si la incetinirea absorbtiei macronutrientilor din alimente, fibrele ajuta si la reducerea senzatiei de oboseala de dupa masa.

S-a demonstrat ca fibrele sustin si functia cardiovasculara si, desigur, avand in vedere ca oamenii de stiinta recunosc ca 70-80% din functia imunitara se afla la nivelul tractului digestiv, fibrele pot contribui, de asemenea, si la sanatatea sistemului imunitar.

 

De cate fibre avem nevoie in fiecare zi?

In conditiile in care femeile ar trebui sa consume intre 20 si 30 de g de fibre/zi, iar barbatii aproximativ 40 g/zi, specialistii sustin ca in epoca moderna o persoana consuma in medie in jur de 10-15 g de fibre zilnic.

Pentru a atinge pragul necesar de 30 sau 40 de g fibre, dieta fiecarei persoane trebuie sa contina zilnic  cereale, legume verzi, radacinoase, tarate, seminte, fructe proaspete sau oleaginoase etc., obiceiuri din ce in ce mai rare in randul consumatorilor moderni. Cantitatea scazuta de fibre se explica prin alimentatia de multe ori defectuoasa pe care cei mai multi o aleg astazi, majoritar orientata spre produse de tip fast-food, patiserie, fainoase, carne sau semipreparate sarace in nutrienti si al caror aport de fibre este extrem de redus, daca nu chiar zero.

 

De ce fibrele Forever Fiber?

Si, daca vorbim de calitatea superioara a fibrelor care sa vina in completarea aportului zilnic procurat din alimentatie si de surse naturale de obtinere a acestora, Forever Fiber este in mod cert produsul premium pe care oricine trebuie sa il aiba in vedere.

Forever Fiber furnizeaza 5 grame de fibre solubile. Produsul contine un amestec brevetat de patru tipuri de fibre (guma de acacia, fibre solubile din porumb, dextrina solubila din porumb, fructo-oligozaharide) si este o modalitate simpla si la 

fibre forever si gel de aloe vera

indemana de a creste aportul de fibre din dieta, prin amestecarea lor in alimentele pe care le consumam sau mixarea lor cu Forever Aloe Vera Gel sau alta bautura ori chiar dizolvarea lor rapida in sticla cu apa atunci cand suntem pe fuga.

Cu Forever Fiber  este mult mai usor sa sporesti aportul de fibre din alimentatie, datorita celor 5 grame de fibre solubile din fiecare plic. Aceasta cantitate reprezinta echivalentul a 1 cana si jumatate de orez brun sau 2 felii de paine integrala prajita - fara carbohidrati si fara calorii.

Forever Fiber impreuna cu Aloe Vera Gel formeaza echipa perfecta pentru sanatatea ta in fiecare zi!